40 minuter + 25 minuter i ugn
Sallad med rostad morot och hummus – gör så här:
- Sätt ugnen på 225°. Skala och skär morötterna på längden. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olja. Rosta mitt i ugnen ca 25 min tills de är mjuka och fått lite färg. Krydda med salt och peppar.
- Hummus: Häll av kikärterna och skölj dem i en sil. Mixa dem med vatten, olja och citronsaft i en matberedare eller med mixerstav till en puré. Skala och riv i vitlöken. Krydda med spiskummin, koriander, salt och peppar.
- Mjukkoka äggen. Spola dem i kallt vatten. Skala och halvera dem.
- Vinägrett: Skala och riv vitlök-en. Vispa ihop ingredienserna till vinägrett. Krydda med salt och peppar. Blanda 2 msk vinägrett med de varma morötterna.
- Vänd runt spenaten med 2 msk vinägrett.
- Strössel: Finhacka baconet. Stek det i olja tillsammans med pumpakärnorna. Krydda med salt. Låt rinna av på hushållspapper.
- Fördela hummusen på tallrikar och lägg på morötter, spenat och ägg. Strö över lite pumpa- och baconströssel. Servera med resten av strösslet, vinägrett och bröd.