Sallad med rökt makrill

Rökt makrillfilé kan vi köpa med olika kryddningar. Välj själv - alla passar bra till den här salladen med god senapsdressing.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 l salladsblad - blandade, gärna med rucola
  • 500 g färskpotatis - kokt
  • 1 knippa rädisor
  • 4 salladslökar
  • 4 ägg - hårdkokta
  • 400 g makrillfilé - rökt

Dressing

  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vinäger
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Bryt salladsbladen i mindre bitar. Skiva potatis, rädisor och lök. Klyfta äggen. Ta bort skinnet och skär fisken i bitar.

  2. Blanda samman dressingen och häll den över potatis, rädisor och lök. Låt gärna stå och dra en stund. Precis före servering vänds salladsbladen i.

  3. Lägg upp på serveringsfat och varva med äggklyftor och makrill.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!