Sallad med rödkål, pomelo, hampafrön och balsamicodressing

Recept på sallad med rödkål, pomelo, hampafrön och balsamicodressing. Fräsch och vacker sallad på julbordet. Pomelon kan bytas ut mot grapefrukt.

Ingredienser

  • 400 g rödkål
  • 1 fänkålsstånd - litet
  • 2 fikon
  • 0,5 pomelo
  • 80 g rucola
  • 0,5 dl hampafrön

Dressing

  • 1 dl olivolja
  • 2 msk citron - pressad
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Dressing: Vispa samman alla ingredienser.

  2. Strimla rödkålen  och blanda med hälften av dressingen. Ansa och hyvla fänkålen fint, gärna på mandolin. Skiva fikonen och plocka ut pomeloköttet ur klyftorna.

  3. Rosta hampafröna i torr het panna. Varva alla ingredienser på ett fat och häll på resterande dressing. Strö över hampafrön.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!