Sallad med rödkål, pomelo, hampafrön och balsamicodressing

4.54.54.54.54.5

Recept på sallad med rödkål, pomelo, hampafrön och balsamicodressing. Fräsch och vacker sallad på julbordet. Pomelon kan bytas ut mot grapefrukt.

För 8-10 personer på julbord:

Ingredienser

400 g rödkål
1 fänkålsstånd, litet
2 fikon
0,5 pomelo
80 g rucola
0,5 dl hampafrön

Dressing:

1 dl olivolja
2 msk citron, pressad
2 msk balsamvinäger
1 msk honung
2 krm salt

15 minuter

Sallad med rödkål, pomelo, hampafrön och balsamicodressing – gör så här:

  1. Dressing: Vispa samman alla ingredienser.
  2. Strimla rödkålen  och blanda med hälften av dressingen. Ansa och hyvla fänkålen fint, gärna på mandolin. Skiva fikonen och plocka ut pomeloköttet ur klyftorna.
  3. Rosta hampafröna i torr het panna. Varva alla ingredienser på ett fat och häll på resterande dressing. Strö över hampafrön.
Fler recept med: Buffémat, Grönsaker, Jul, Sallader