30 minuter + 30 minuter i ugn
Primörsallad med hyvlade betor, färska örter och krämig örtdressing – gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Halvera potatisen och lägg den i en ugnssäker form. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Tillaga potatisen mitt i ugnen tills den är genommjuk och fått fin färg, ca 30 min.
- Skala betorna och hyvla dem tunt, gärna med mandolin. Lägg dem i iskallt vatten en stund så blir de extra krispiga. Ansa och hyvla rädisorna tunt. Skala rödlöken och skiva den tunt.
- Skala morötterna. Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Koka upp saltat vatten i en rymlig gryta och lägg ner morötter och sparris, koka 1–2 min. Häll av och spola kallt.
- Örtdressing: Mixa samman majonnäs, basilika, mynta, vinäger och honung. Rör ner crème fraichen och krydda med salt och peppar.
- Lägg potatis, betor, rädisor, morötter, sparris, lök och sallad på ett fat. Ringla över lite av dressingen, servera resten till. Toppa med örter.