Sallad med potatis, varmrökt fisk och dilldressing

Sallad med potatis, varmrökt fisk och dilldressing kan varieras med någon annan rökt fisk, t ex makrill eller böckling.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 500 g färskpotatis - kokt, kall
  • 400 g fisk - varmrökt, t ex lax
  • 0,5 gurka
  • 2 salladslökar
  • 100 g salladsblad - blandade
  • 50 g västerbottenost - grovriven

Dressing

  • 1 knippe dill
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 1 tsk honung - flytande
  • 1 tsk ättiksprit - (12 %)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • citronklyftor

Gör så här

  1. Dressing: Mixa dillen med hälften av crème fraichen. Rör i resten av crème fraichen och smaka av med honung och ättika. Krydda med salt och peppar.

  2. Skär potatisen i skivor. Rensa fisken från skinn och ben. Skala gurkan så att lite av skalet är kvar, skär den i bitar. Ansa och strimla salladslöken.

  3. Varva potatis, fisk, gurka, lök och sallad på ett stort fat. Strö över osten och servera med dilldressing och citronklyftor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!