Sallad med potatis, varmrökt fisk och dilldressing
Sallad med potatis, varmrökt fisk och dilldressing kan varieras med någon annan rökt fisk, t ex makrill eller böckling.
Ingredienser
- 500 g färskpotatis - kokt, kall
- 400 g fisk - varmrökt, t ex lax
- 0,5 gurka
- 2 salladslökar
- 100 g salladsblad - blandade
- 50 g västerbottenost - grovriven
Dressing
- 1 knippe dill
- 2 dl crème fraiche - lätt
- 1 tsk honung - flytande
- 1 tsk ättiksprit - (12 %)
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
Tillbehör
- citronklyftor
Gör så här
-
Dressing: Mixa dillen med hälften av crème fraichen. Rör i resten av crème fraichen och smaka av med honung och ättika. Krydda med salt och peppar.
-
Skär potatisen i skivor. Rensa fisken från skinn och ben. Skala gurkan så att lite av skalet är kvar, skär den i bitar. Ansa och strimla salladslöken.
-
Varva potatis, fisk, gurka, lök och sallad på ett stort fat. Strö över osten och servera med dilldressing och citronklyftor.