1) Blanda senapen med pressad apelsin, vinägern, salt och peppar och vispa i oljan.
2) Lägg upp sallad, morot, fänkål, parmesan och groddar på fyra tallrikar.
3) Stek pilgrimsmusslorna i het olja i 30 sekunder på var sida. Lägg upp dem runt salladen och häll över vinaigretten.
Sallad med pilgrimsmusslor, parmesanost och apelsinvinaigrette
Recept från Kock Guillaume som äger restaurang Coté Mer i Cancale.
För 4 person(er)
Ingredienser
1 | morot, riven |
1 påse | blandad sallad |
0,5 | fänkål, riven |
en näve alfalfagroddar, (eller andra groddar) | |
20 | pilgrimsmusslor |
en bit parmesanost, skuren i tunna skivor med potatisskalare | |
olivolja, till stekning |
Vinaigrette:
1 msk | fransk senap |
1 msk | vit balsamvinäger (eller brun) |
0,5 dl | olivolja |
3 msk | pressad apelsin |
salt | |
peppar |