Sallad med manchego-ost
Manchego är en spansk lagrad fårost (hårdost) som lagras i minst 3 månader. Smaken varierar från mild till skarp beroende på hur länge den lagrats.
Ingredienser
- 400 g rotselleri
- 1 msk olivolja
- 0,5 tsk salt
- 1 krm vitpeppar - nymald
- 200 g manchego
- 1 dl pistaschnötter
Vinägrett
- 2 msk olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 krm salt
- 1 krm vitpeppar - nymald
- 2 tsk timjan - smulad färsk
Gör så här
-
Skala och skär rotsellerin i cmstora tärningar. Bryn dem i olivolja i het stekpanna runt om, minska värmen och stek tills de är mjuka, ca 5 min. Dra av stekpannan. Salta och peppra.
-
Skär osten i tärningar. Rosta pistaschnötterna i torr stekpanna. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten. 3.Blanda rotselleri, ost och nötter i en skål. Häll över vinägrettsåsen och blanda försiktigt. Servera som en osträtt efter huvudrätten.