Sallad med manchego-ost

Manchego är en spansk lagrad fårost (hårdost) som lagras i minst 3 månader. Smaken varierar från mild till skarp beroende på hur länge den lagrats.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g rotselleri
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 200 g manchego
  • 1 dl pistaschnötter

Vinägrett

  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 2 tsk timjan - smulad färsk

Gör så här

  1. Skala och skär rotsellerin i cmstora tärningar. Bryn dem i olivolja i het stekpanna runt om, minska värmen och stek tills de är mjuka, ca 5 min. Dra av stekpannan. Salta och peppra.

  2. Skär osten i tärningar. Rosta pistaschnötterna i torr stekpanna. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten. 3.Blanda rotselleri, ost och nötter i en skål. Häll över vinägrettsåsen och blanda försiktigt. Servera som en osträtt efter huvudrätten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!