Sallad med kungskrabba och misodressing

Recept på sallad med kungskrabba och misodressing. Misopasta finns att köpa i välsorterade butiker.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 ben från kungskrabba - (300 g)

Misodressing

  • 2 msk misopasta - ljus
  • 1,5 msk strösocker
  • 2,5 msk risvinäger
  • 2 msk vatten
  • 1 msk mirin (söt matlagningssake) - (risvin)
  • 1 tsk senapspulver
  • 1 krm salt

Sallad

  • 1 gemsallad
  • 75 g sockerärter
  • 0,5 gurka
  • 35 g ärtskott
  • 1 msk furikake

Gör så här

  1. Blanda misopasta och socker, smält ihop i en kastrull ca 3 min. Låt kallna. Tillsätt risvinäger, vatten, mirin och -senapspulver. Krydda med salt.

  2. Bryt salladsbladen i bitar. Ansa och strimla sockerärterna. Kärna ur och skär gurkan i bitar. Blanda sallad, sockerärter, gurka och ärtskott.

  3. Klipp upp krabbenen, skär köttet i bitar och lägg på salladen. Droppa över dressingen. Strö på furikaken.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!