3.43.43.43.43.4

Recept på sallad med kungskrabba och misodressing. Misopasta finns att köpa i välsorterade butiker.

För 4 personer:

Ingredienser

1 ben från kungskrabba, (300 g)

Misodressing:

2 msk misopasta, ljus
1,5 msk strösocker
2,5 msk risvinäger
2 msk vatten
1 msk mirin, (risvin)
1 tsk senapspulver
1 krm salt

Sallad:

1 gemsallad
75 g sockerärter
0,5 gurka
35 g ärtskott
1 msk furikake

15 minuter

Sallad med kungskrabba och misodressing – gör så här:

  1. Blanda misopasta och socker, smält ihop i en kastrull ca 3 min. Låt kallna. Tillsätt risvinäger, vatten, mirin och -senapspulver. Krydda med salt.
  2. Bryt salladsbladen i bitar. Ansa och strimla sockerärterna. Kärna ur och skär gurkan i bitar. Blanda sallad, sockerärter, gurka och ärtskott.
  3. Klipp upp krabbenen, skär köttet i bitar och lägg på salladen. Droppa över dressingen. Strö på furikaken.