Sallad med kronärt­skockshjärtan och sardeller

Sallad med kronärt­skockshjärtan och sardeller är en enkel sallad med god sälta från sardeller.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 80 g sallad - blandad t ex rosé, rucola och ekblad
  • 150 g kronärtskockor - grillade, inlagda i olja
  • 3 sardellfiléer
  • 0,5 citron
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger - vit
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Blanda salladen med kronärtskockorna. Skär sardellerna i 3-4 bitar vardera och blanda ner.

  2. Pressa citronen och rör samman med olja, vinäger, salt och peppar. Blanda dressingen med salladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!