Sallad med kronärtskocka, bönor och bakade tomater

Den som vill kan fylla på med flera olika sorters bönor, till exempel kidneybönor, men minska i så fall mängden vita bönor till hälften.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 400 g vita bönor - (1 burk)
  • 1 burk kronärtskockshjärtan - (ca 400 g)
  • 150 g salladsblad - blandade
  • dressing
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Halvera tomaterna och lägg dem i en ugnssäker form. Ringla över olivolja och strö på salt. Ugnsbaka mitt i ugnen ca 1 timme.

  2. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Låt kronärtskockorna rinna av och halvera dem.

  3. Blanda tomater, bönor, kronärtskockor och sallad med någon av dressingarna och flingsalt precis före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!