4.24.24.24.24.2

Sallad med kallrökt lax, pocherade ägg och basilikabulgur är en färgsprakande sallad får en härligt krämig konsistens av de lättpocherade ­äggen.

För 4 personer:

Ingredienser

3 dl bulgur
1 kruka basilika
1 msk ättiksprit, (12 %)
4 ägg
100 g mâchesallad
250 g tomater, små
1 rödlök
300 g lax, kallrökt
olivolja, salt, nymald ­svartpeppar

20 minuter

Sallad med kallrökt lax och basilikabulgur – gör så här:

  1. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Mixa hälften av basilikan med 1 msk olja och 3 msk vatten. Blanda 2/3 av örtoljan med den nykokta bulgurn.
  2. Sjud rikligt med vatten i en kastrull och tillsätt ättika och 1 tsk salt. Skapa en mindre virvel i vattnet och knäck
    i äggen med några sekunders mellanrum. Låt äggen sjuda 3–4 min för en löskokt gula.
  3. Skala och skiva löken. Skär tomaterna grovt och strimla resterande basilika. Blanda bulgur, lök, tomater, sallad, resterande basilika, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg salladen på ett fat. Toppa med laxskivor och pocherade ägg och ringla över örtolja.