Sallad med jordgubbar, fetaost, pistaschnötter och crema di balsamico

Sallad med jordgubbar, feta, pistaschnötter och crema di balsamico har en spännande smakkombination som man får genom att blanda de söta jordgubbarna och druvorna med den salta fetaosten.
Monica Eisenman
Monica Eisenman
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 l jordgubbar
  • 450 g fetaost
  • 300 g vindruvor
  • 70 g pistaschnötter - skalade
  • 250 g blandsallad
  • 1 - 2 msk crema di balsamico
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • blommor - ätbara, t ex krasse, tusensköna, viol, kryddtagetes

Gör så här

  1. Snoppa och halvera jordgubbarna. Bryt fetaosten i stora bitar. Halvera vindruvorna.

  2. Rosta pistaschnötterna i en torr, het stekpanna. Låt svalna.

  3. Varva sallad, jordgubbar, fetaost, druvor och pistaschnötter på ett stort fat eller på tallrikar. Ringla crema di balsamico över salladen och strö över peppar. Garnera med ätbara blommor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!