4.64.64.64.64.6

Sallad med jordgubbar, feta, pistaschnötter och crema di balsamico har en spännande smakkombination som man får genom att blanda de söta jordgubbarna och druvorna med den salta fetaosten.

För 4 personer:

Ingredienser

1 liter jordgubbar
450 g fetaost
300 g vindruvor
70 g pistaschnötter, skalade
250 g blandsallad
1-2 msk crema di balsamico
1 krm svartpeppar, nymald

Garnering:

blommor, ätbara, t ex krasse, tusensköna, viol, kryddtagetes

15 minuter

Sallad med jordgubbar, feta, pistaschnötter och crema di balsamico – gör så här:

  1. Snoppa och halvera jordgubbarna. Bryt fetaosten i stora bitar. Halvera vindruvorna.
  2. Rosta pistaschnötterna i en torr, het stekpanna. Låt svalna.
  3. Varva sallad, jordgubbar, fetaost, druvor och pistaschnötter på ett stort fat eller på tallrikar. Ringla crema di balsamico över salladen och strö över peppar. Garnera med ätbara blommor.
Fler recept med: Frukt och bär, Grönsaker, Sallader