30 minuter + 10 minuter i ugn
Sallad med jordärtskockor, burrata, päron och valnötter – gör så här:
- Sätt ugnen på 225°. Skrubba jordärtskockorna. Koka dem ca 15 min i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt jordärtskockorna ånga av på ett hushållspapper. Halvera dem på mitten.
- Lägg jordärtskockorna på en plåt och ringla över olja. Rosta mitt i ugnen 10–15 min. Ta ut och strö över salt.
- Dressing: Vispa ihop äggula och honung. Tillsätt vinägern. Vispa i oljan, lite i taget. Krydda med salt och peppar.
- Riv salladen i bitar och lägg på ett fat. Halvera tomaterna. Lägg jordärtskockor och tomater på salladen. Skala och skär löken i ringar. Lägg burratan på salladen och strö över lökringar och basilika.
- Kärna ur och skiva päronen tunt. Lägg dem på fatet. Rosta valnötterna i en torr stekpanna och strö över. Strö över flingsalt och peppar. Servera dressingen vid sidan om.