Marinerad kycklingfilé och sallad

Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 3 msk smör - till stekning

Marinad

  • 0,5 dl kinesisk soja
  • 0,5 dl honung - flytande
  • 1 msk wasabipasta

Till salladen

  • 8 dl isbergssallad - finskuren
  • 2 dl rättika - eller majrova finstrimlad
  • 2 dl kålrabbi - finstrimlad
  • 2 dl rädisor - grovhackade
  • 200 g sockerärter - färska finstrimlade
  • 200 g shiitakesvamp
  • 2 dl jasminris
  • 4 ananasringar

Tillbehör

  • kinesisk soja
  • ev sambal oelek

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i grova strimlor och blanda dem med soja, honung och wasabi; låt det hela marinera några timmar eller upp till ett dygn. Skär, strimla och grovhacka sallad och grönsaker. Dela shiitakesvampen i bitar.

  2. I samband med serveringen kokas jasminriset och kycklingen steks med sin marinad i smör i en ej för het panna (gärna en panna med beläggning) 4-5 minuter under sporadisk omrörning. Stek shiitakesvampen för sig i 1-2 msk smör ett par minuter.

  3. Fördela sallad, strimlade och hackade grönsaker, ris, kyckling och svamp på portionstallrikar eller uppläggningsfat. Garnera med ananas och servera med extra soja och eventuellt sambal oelek som tillbehör.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!