Sallad med inlagd rödkål och russin
Sallad med inlagd rödkål och russin är gott till det mesta på julbordet. Välj helst ekologiska russin, de smakar så mycket mer.
Ingredienser
- 400 g rödkål
- 0,5 dl rödvinsvinäger
- 1 dl rårössocker
- 1,5 dl vatten
- 0,5 dl rapsolja
- 1 tsk salt
- 1 endive
- 1 krispsallad
- 0,5 dl russin
Gör så här
-
Strimla rödkålen, den behöver inte finstrimlas. Blanda kålen noga med vinäger, socker och vatten. Låt stå i kylen ca 1 dygn.
-
Låt kålen rinna av och blanda den med olja och salt.
-
Bryt endiven i blad och riv krispsalladen i mindre bitar. Fördela endiv och sallad på ett fat. Toppa med rödkålen. Strö över russin och servera.