00000

Sallad med inlagd rödkål och russin är gott till det mesta på julbordet. Välj helst ekologiska russin, de smakar så mycket mer.

För 8 personer på buffé:

Ingredienser

400 g rödkål
0,5 dl rödvinsvinäger
1 dl rårörsocker
1,5 dl vatten
0,5 dl rapsolja
1 tsk salt
1 endive
1 krispsallad
0,5 dl russin

15 minuter + 1 dygn i kyl

Sallad med inlagd rödkål och russin – gör så här:

  1. Strimla rödkålen, den behöver inte finstrimlas. Blanda kålen noga med vinäger, socker och vatten. Låt stå i kylen ca 1 dygn.
  2. Låt kålen rinna av och blanda den med olja och salt.
  3. Bryt endiven i blad och riv krispsalladen i mindre bitar. Fördela endiv och sallad på ett fat. Toppa med rödkålen. Strö över russin och servera.
Fler recept med: Buffémat, Grönsaker, Jul, Sallader, Veganskt