Sallad med hummer, västerbottensost och päronvinägrett

4.54.54.54.54.5

Recept på sallad med hummer, västerbottensost och päronvinägrett. En lätt och frisk förrätt som kan göras i förväg och förvaras i kylen. Häll då på dressingen vid servering.

För 4 personer

Ingredienser

1 hummer
50 g västerbottensost
100 g sallad, blandad
1 tsk flingsalt

Päronvinägrett:

0,5 päron, litet
1 schalottenlök
4 myntablad
1 msk citron, pressad
2 msk olivolja

20 minuter

Sallad med hummer och västerbottensost – gör så här:

  1. Vinägrett: Kärna ur och fintärna päronet. Skala och finhacka löken. Strimla myntabladen. Blanda päron, lök och mynta med citronsaft och olja.
  2. Klyv hummern. Ta ut köttet och skär det i mindre bitar. Tärna osten.
  3. Blanda salladen med vinägrett och flingsalt och lägg upp på fyra tall­rikar. Lägg på hummer och ost.
Fler recept med: Gourmet och lyx, Skaldjur