Sallad med hummer, västerbottensost och päronvinägrett

Recept på sallad med hummer, västerbottensost och päronvinägrett. En lätt och frisk förrätt som kan göras i förväg och förvaras i kylen. Häll då på dressingen vid servering.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 hummer
  • 50 g västerbottenost
  • 100 g sallad - blandad
  • 1 tsk flingsalt

Päronvinägrett

  • 0,5 päron - litet
  • 1 schalottenlök
  • 4 myntablad
  • 1 msk citron - pressad
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Vinägrett: Kärna ur och fintärna päronet. Skala och finhacka löken. Strimla myntabladen. Blanda päron, lök och mynta med citronsaft och olja.

  2. Klyv hummern. Ta ut köttet och skär det i mindre bitar. Tärna osten.

  3. Blanda salladen med vinägrett och flingsalt och lägg upp på fyra tall­rikar. Lägg på hummer och ost.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!