Sallad med honungsdressing

Fruktig persikobalsamico och honung ingår i dressingen till salladen med bl a fänkål och nektariner. Tillsammans med en bit gorgonzola blir det en läcker förrätt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 125 g fänkål - färsk
  • 0,75 tsk salt
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 nektarin - eller persika
  • 25 g ärtskott
  • 50 g rucola

Dressing

  • 2 msk olivolja
  • 1,5 msk persikobalsamico
  • 1 msk akaciahonung
  • 2 krm salt
  • 2 krm rosépeppar - krossad

Tillbehör

  • gorgonzola
  • lantbröd

Gör så här

  1. Ansa och skär fänkålen i tunna strimlor. Blanda dem med salt i en skål eller i ett durkslag och låt dem ligga ca 20 min så att vatten dras ur.

  2. Skala och strimla löken fint. Lägg den i kallt vatten ca 15 min så den blir lite mildare i smaken.

  3. Kärna ur och skiva nektarinen tunt. Pressa fänkålen lite med händerna så att vattnet pressas ur. Låt den strimlade löken rinna av. Blanda nektariner, fänkål och lök med hälften av rucolan och ärtskotten.

  4. Blanda samman ingredienserna till dressingen och blanda ner hälften med nektarinsalladen. Lägg upp på assietter och fördela resten av rucolan och ärtskotten överst. Ringla över resten av dressingen. Passar perfekt till en bit gorgonzola och en bit ljust lantbröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!