33333

Sallad med grönkål, pomelo och granatäpple är en fruktig sallad med grönkål, citrus och getost. Grönkålen förvälls hastigt för att bli mjällare och få fin grön färg.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

400 g grönkål
1 pomelo
1 granatäpple
200 g getost
0,5 dl solroskärnor, rostade

Vinägrett:

2 msk balsamvinäger, vit
2 msk granatäppeljuice
0,5 dl solrosolja, eller olivolja, kallpressad
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymad 

20 minuter

Sallad med grönkål, pomelo och granatäpple – gör så här:

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull. Skär eller repa bort den hårda stammen på grönkålen. Riv bladen i mindre bitar. Förväll dem i vattnet ca 30 sekunder. Häll av och skölj i kallt vatten. Låt rinna av.
  2. Skala pomelon och dela den i klyftor. Ta bort mellanväggarna så att det blir hinnfria klyftor. Skär dem i bitar. Halvera granatäpplet och peta ut kärnorna. Pressa ut saften ur ca 2 msk kärnor med hjälp av en vitlökspress, spara saften till vinägretten.
  3. Vinägrett: Vispa samman vinäger, granatäppeljuice och olja. Krydda med salt och peppar.
  4. Blanda grönkål, pomelo och granatäpple på ett stort fat. Strö över smulad ost och solrosfrö och häll på vinägretten.
Fler recept med: Buffémat, Grönsaker, Jul, Sallader