Sallad med grillade primörer, halloumi och linsvinägrett

Sallad med grillade primörer, halloumi och linsvinägrett är godast när den är nygjord och halloumin fortfarande är mjuk efter grillningen. Linserna ger både lite tuggmotstånd och smak till vinägretten.
Mattias Larsson
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 750 g grön sparris
  • 500 g primörmorötter - utan blast
  • 4 lökar - färska
  • 3 halloumiostar - (à 200 g)
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk flingsalt

Linsvinägrett

  • 1 dl linser - kokta
  • 0,5 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 0,75 dl olivolja
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Vinägrett: Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda med övriga ingredienser.

  2. Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Ansa morötterna. Ansa och skär löken i klyftor. Skiva halloumin.

  3. Blanda grönsaker och ost med olja och flingsalt. Grilla på direkt värme tills grönsaker och ost fått fin färg. Lägg dem på ett fat och ringla över vinägretten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!