Sallad med grillad zucchini och kronärtskockshjärtan

Grönsakerna bör grillas strax före servering så att de fortfarande är ljumma.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 paprikor - röda
  • 2 msk olivolja
  • 2 zucchini
  • 1 burk kronärtskockshjärtan - à 390 g
  • 2 msk balsamvinäger
  • 40 g rucola - i ask
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm vitpeppar - nymald
  • 1 knippa salvia, timjan och rosmarin

Gör så här

  1. 1.Dela paprikorna i kvartar och ta bort stjälk och kärnor. Gnid in dem med lite av olivoljan och rosta dem på grillen ca 4 minuter på varje sida tills skalet blir svart, dra sedan av skalet.

  2. Skär varje zucchini i 4 skivor på längden och gnid in även denna med lite av olivoljan. Grilla på grillen tills fin färg och tills den blivit mjuk.

  3. Låt kronärtskockshjärtana rinna av och dela dem i kvartar.

  4. Blanda grönsakerna med resten av olivoljan, vinäger, rucola och grovt skurna örter, salta och peppra. Servera ljummet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!