1. Skär bort roten och skär svampen i fjärdedelar. Pensla svampbitarna med olivolja och grilla ca 2 min på varje sida. Krydda med salt och peppar.
2. Kärna ur och strimla pepparfrukten, skala och skär rödlöken i ringar. Blanda svampen med pepparfrukt, lök och sallad på ett fat.
3. Blanda samman ingredienserna till dressingen och häll den över salladen strax före servering.
Sallad med grillad portobellosvamp och chili
Portobellosvamp kan bytas ut mot stora champinjoner eller kantareller.
För 10 person(er)
Ingredienser
600 g | portobellosvamp |
1 msk | olivolja, till pensling |
0,5 tsk | salt |
2 krm | svartpeppar, nymald |
1 | pepparfrukt, röd spansk |
0,5 | rödlök |
200 g | blandsallad, rosé, frisée, lollo rosso |
Dressing
1 msk | rödvinsvinäger |
1 msk | honung |
2 msk | olivolja |