Sallad med grillad portobellosvamp och chili
Portobellosvamp kan bytas ut mot stora champinjoner eller kantareller.
Ingredienser
- 600 g portabellosvamp
- 1 msk olivolja - till pensling
- 0,5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar - nymald
- 1 pepparfrukt - röd spansk
- 0,5 rödlök
- 200 g blandsallad - rosé, frisée, lollo rosso
Dressing
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 msk honung
- 2 msk olivolja
Gör så här
-
Skär bort roten och skär svampen i fjärdedelar. Pensla svampbitarna med olivolja och grilla ca 2 min på varje sida. Krydda med salt och peppar.
-
Kärna ur och strimla pepparfrukten, skala och skär rödlöken i ringar. Blanda svampen med pepparfrukt, lök och sallad på ett fat.
-
Blanda samman ingredienserna till dressingen och häll den över salladen strax före servering.