Sallad med grillad portobellosvamp och chili

Portobellosvamp kan bytas ut mot stora champinjoner eller kantareller.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g portabellosvamp
  • 1 msk olivolja - till pensling
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 pepparfrukt - röd spansk
  • 0,5 rödlök
  • 200 g blandsallad - rosé, frisée, lollo rosso

Dressing

  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk honung
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Skär bort roten och skär svampen i fjärdedelar. Pensla svampbitarna med olivolja och grilla ca 2 min på varje sida. Krydda med salt och peppar.

  2. Kärna ur och strimla pepparfrukten, skala och skär rödlöken i ringar. Blanda svampen med pepparfrukt, lök och sallad på ett fat.

  3. Blanda samman ingredienserna till dressingen och häll den över salladen strax före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!