Sallad med getostbröd och senapsvinägrett

Varianter på den här salladen finns nästan alltid på de franska brasserierna. Potatisen gör salladen ordentligt matig och getostbröden bidrar till ”det där lilla extra”.
Sara Almgren
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 500 g småpotatis - kokt
  • 300 g sallad - blandad t ex frisée, rosé, rucola, isbergssallad)
  • 1,5 dl oliver
  • 250 g körsbärstomater
  • 0,5 gurka

Senapsvinägrett

  • 0,5 msk dijonsenap
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,5 msk vatten
  • 0,5 tsk honung - flytande
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Getosttoast

  • 8 baguette - skivor
  • 200 g getost

Garnering

  • rosmarin

Gör så här

  1. Dressing: Blanda senap och vinäger. Vispa ner oljan lite i taget i en tunn stråle sedan vatten, honung, salt och peppar.

  2.  Skär potatisen i mindre bitar och lägg dem i dressingen.

  3. Sätt ugnen på 250°. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Fördela getosten på brödskivorna och gratinera högt upp i ugnen 5-7 min. Kontrollera då och då så att de inte bränns.

  4. Blanda alla ingredienserna till salladen. Servera salladen med getostbröden. Garnera gärna med rosmarin.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!