00000

Varianter på den här salladen finns nästan alltid på de franska brasserierna. Potatisen gör salladen ordentligt matig och getostbröden bidrar till ”det där lilla extra”.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g småpotatis, kokt
300 g sallad, blandad t ex frisée, rosé, rucola, isbergssallad)
1,5 dl oliver
250 g körsbärstomater
0,5 gurka

Senapsvinägrett

0,5 msk dijonsenap
0,5 msk vitvinsvinäger
0,5 dl rapsolja
0,5 msk vatten
0,5 tsk honung, flytande
2 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymald

Getosttoast

8 baguette, skivor
200 g getost

Garnering

rosmarin

20 minuter + 5 minuter i ugn

Sallad med getostbröd och senapsvinägrett – gör så här:

 

  1. Dressing: Blanda senap och vinäger. Vispa ner oljan lite i taget i en tunn stråle sedan vatten, honung, salt och peppar.
  2.  Skär potatisen i mindre bitar och lägg dem i dressingen.
  3. Sätt ugnen på 250°. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Fördela getosten på brödskivorna och gratinera högt upp i ugnen 5-7 min. Kontrollera då och då så att de inte bränns.
  4. Blanda alla ingredienserna till salladen. Servera salladen med getostbröden. Garnera gärna med rosmarin.