55555

Sallad med getost, mandlar och päron är en vacker och doftande sallad med späda blad, getost och rostade mandlar som serveras med en mild dressing.

För 4 personer:

Ingredienser

150 g getostrulle
1 dl blomblad, syren, maskros och pelargon
1 päron
0,5 gurka
100 g salladsblad, späda eller babysallad
1 dl salta mandlar, rostade

Dressing:

1 msk citron, pressad 
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk honung, flytande
1 tsk vallmofrön
1 krm örtsalt
4 msk olivolja

Garnering:

syrenblommor

15 minuter

Sallad med getost, mandlar och päron – gör så här:

  1. Dressing: Blanda citronsaft, vinäger, honung, vallmofrön och örtsalt. Vispa samman alla ingredienser till dressingen medan oljan hälls ner i en fin stråle.
  2. Skär bort kanten på getosten med en osthyvel. Rulla osten i blomblad och tryck fast dem. Skär urkärnat päron och gurka i skivor. Varva med sallad på ett fat. Strö över mandlarna.
  3. Skär osten i skivor och lägg på salladen. Häll över hälften av dressingen och servera resten till. Garnera med syrenblommor.
Fler recept med: Grönsaker, Sallader, Vegetariskt