Sallad med getost, mandlar och päron

Sallad med getost, mandlar och päron är en vacker och doftande sallad med späda blad, getost och rostade mandlar som serveras med en mild dressing.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 150 g getostrulle
  • 1 dl blomblad - syren, maskros och pelargon
  • 1 päron
  • 0,5 gurka
  • 100 g salladsblad - späda eller babysallad
  • 1 dl salta mandlar - rostade

Dressing

  • 1 msk citron - pressad
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk honung - flytande
  • 1 tsk vallmofrön
  • 1 krm örtsalt
  • 4 msk olivolja

Garnering

  • syrenblommor

Gör så här

  1. Dressing: Blanda citronsaft, vinäger, honung, vallmofrön och örtsalt. Vispa samman alla ingredienser till dressingen medan oljan hälls ner i en fin stråle.

  2. Skär bort kanten på getosten med en osthyvel. Rulla osten i blomblad och tryck fast dem. Skär urkärnat päron och gurka i skivor. Varva med sallad på ett fat. Strö över mandlarna.

  3. Skär osten i skivor och lägg på salladen. Häll över hälften av dressingen och servera resten till. Garnera med syrenblommor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!