00000

Härlig höstsallad som kan serveras som hel rätt med surdegsbröd att suga upp den goda balsamico-dressingen med eller som förrätt.

För 4 personer

Ingredienser

Sallad

100 g salladsskott
4 fikon
150 g chèvreost
80 g parmaskinka
1 tsk flingsalt
1/2 tsk nymald svartpeppar

Balsamdressing

2 msk crema di balsamico
1 msk flytande honung
2 msk pressad citron
1 dl kallpressad rapsolja
1 krm salt
1 krm nymald svartpeppar

Smörstekta nötter

75 g pekannötter eller valnötter
1 msk smör
1 msk flytande honung
tsk flingsalt

20 min

Sallad med fikon, chèvre, parmaskinka och smörstekta nötter

 

1. Dressing: Vispa ihop balsamico, honung och citron. Tillsätt oljan i en fin stråle. Smaka av med salt och peppar.

2. Blanda salladsskotten med lite av dressingen och fördela på tallrikar.

3. Ansa och skär fikonen i klyftor. Smula osten grovt. Lägg fikon, ost och skinka på salladen. Salta och peppra.

4. Stek nötterna i smör ca 1 minut. Ringla över honung och strö på salt. Skaka pannan.

5. Skeda resten av dressingen på salladen och toppa med de varma nötterna. Servera genast.