Sallad med färska fikon, bär och honungssås

Frossa i bär nu när det är säsong. Nyttigt, vackert och gott.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 - 5 fikon - färska
  • 2 dl hallon
  • 2 dl blåbär
  • 1 citron - rivet skal
  • lavendelblommor - (ev)

Sås

  • 2 msk lavendelhonung
  • 0,5 dl citron - pressad
  • 0,5 dl apelsin - pressad

Gör så här

  1. Dela fikonen och lägg dem på ett fat. Strö över bär, citronskal och lavendelblommor.

  2. Blanda ingredienserna till såsen och ringla den över salladen. Låt stå minst 15 min, gärna över natten, inför serveringen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!