Sallad med fänkål, gröna oliver och mynta

Sallad med fänkål, gröna oliver och mynta är en fräsch och frisk sallad som passar lika fint på ett buffébord som tillbehör till en grillad lax.
Johanna Westman
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 fänkålsstånd
  • 150 g gröna oliver - stora, t ex cerignola
  • 1 kruka mynta
  • 0,5 dl olivolja - extra virgine
  • 1 - 2 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Ansa och finstrimla fänkålen och lägg den på ett fat. Sila av oliverna och torka dem på hushållspapper. Kärna ur dem och skär i skivor. Strö oliver och myntablad över fänkålen.

  2. Blanda olja och vinäger. Krydda med salt och peppar. Häll vinägretten över salladen strax  före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!