Sallad med clementindressing

Recept på sallad med clementindressing. Clementin ger salladen en frisk och lite söt smak.
Petra Lindstrand
Recept på sallad med clementindressing.
Recept på sallad med clementindressing. Foto: Helen Pé

Ingredienser

  • 200 g sallad - blandad
  • 70 g babyspenat
  • 500 g körsbärstomater
  • 300 g blomkål

Dressing

  • 2 clementiner
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Lägg sallad och spenat på ett stort fat. Halvera tomaterna. Strimla blomkålen tunt, gärna på mandolin. Fördela tomater och blomkål över salladen.

  2. Skölj clementinerna noga i ljummet vatten. Finriv det gula skalet av 1 clementin. Pressa ut 1/2 dl saft. Vispa ihop clementinskal och -saft,vinäger, olja, salt och peppar.

  3. Vänd ihop salladen med dressingen vid servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!