Sallad med clementindressing

Recept på sallad med clementindressing. Clementin ger salladen en frisk och lite söt smak.

För 10 personer:

Ingredienser

200 g sallad blandad
70 g babyspenat
500 g körsbärstomater
300 g blomkål

Dressing:

2 clementiner
1 msk rödvinsvinäger
0,5 dl olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

15 minuter

  1. Lägg sallad och spenat på ett stort fat. Halvera tomaterna.
    Strimla blomkålen tunt, gärna på mandolin. Fördela tomater
    och blomkål över salladen.
  2. Skölj clementinerna noga i ljummet vatten. Finriv det gula skalet
    av 1 clementin. Pressa ut 1/2 dl saft. Vispa ihop clementinskal och -saft,vinäger, olja, salt och peppar.
  3. Vänd ihop salladen med dressingen vid servering.
Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Sallader