Sallad med caesardressing och crostini
Ingredienser
- 1 huvudsallad
- 2 gemsallad
Dressing
- 1 vitlöksklyfta - liten
- 4 sardellfiléer
- 2 äggulor
- 0,5 msk dijonsenap
- 1,5 msk äppelcidervinäger
- 2 dl rapsolja
- 1,5 dl parmesan - riven
- 0,75 tsk salt
- 2 krm svartpeppar - nymald
- 2 msk mjölk - ev
Tillbehör
- 2 dl crostini
- 0,5 kruka gräslök
Gör så här
-
Dressing: Skala och skiva vitlöken. Lägg vitlök, sardeller, äggulor, senap och vinäger i en mixerskål och mixa slätt.
-
Tillsätt olja under mixning, lite i taget, till en majonnäsliknande konsistens. Tillsätt parmesan, salt och peppar och mixa slätt. Späd med mjölk om dressingen blir för tjock.
-
Skär gräslöken i ca 3 cm långa bitar. Halvera salladen och lägg på ett fat. Bryt crostinin i bitar. Ringla dressingen. över salladen. Strö över crostini och gräslök.