00000

Sallad med caesardressing och crostini innehåller mjuk sallad som blandas upp med krispigare gemsallad.

För 6 personer:

Ingredienser

1 huvudsallad
2 gemsallad

Dressing:

1 vitlöksklyfta, liten
4 sardellfiléer
2 äggulor
0,5 msk dijonsenap
1,5 msk äppelcidervinäger
2 dl rapsolja
1,5 dl parmesanost, riven
0,75 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
2 msk mjölk, ev

Tillbehör:

2 dl crostini
0,5 kruka gräslök

20 minuter

Sallad med caesardressing och crostini – gör så här:

  1. Dressing: Skala och skiva vitlöken. Lägg vitlök, sardeller, äggulor, senap och vinäger i en mixerskål och mixa slätt.
  2. Tillsätt olja under mixning, lite i taget, till en majonnäsliknande konsistens. Tillsätt parmesan, salt och peppar och mixa slätt. Späd med mjölk om dressingen blir för tjock.
  3. Skär gräslöken i ca 3 cm långa bitar. Halvera salladen och lägg på ett fat. Bryt crostinin i bitar. Ringla dressingen. över salladen. Strö över crostini och gräslök.
Fler recept med: Grönsaker, Sallader