Sallad med caesardressing och crostini

Sallad med caesardressing och crostini innehåller mjuk sallad som blandas upp med krispigare gemsallad.
Petra Lindstrand
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1 huvudsallad
  • 2 gemsallad

Dressing

  • 1 vitlöksklyfta - liten
  • 4 sardellfiléer
  • 2 äggulor
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 1,5 msk äppelcidervinäger
  • 2 dl rapsolja
  • 1,5 dl parmesan - riven
  • 0,75 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 msk mjölk - ev

Tillbehör

  • 2 dl crostini
  • 0,5 kruka gräslök

Gör så här

  1. Dressing: Skala och skiva vitlöken. Lägg vitlök, sardeller, äggulor, senap och vinäger i en mixerskål och mixa slätt.

  2. Tillsätt olja under mixning, lite i taget, till en majonnäsliknande konsistens. Tillsätt parmesan, salt och peppar och mixa slätt. Späd med mjölk om dressingen blir för tjock.

  3. Skär gräslöken i ca 3 cm långa bitar. Halvera salladen och lägg på ett fat. Bryt crostinin i bitar. Ringla dressingen. över salladen. Strö över crostini och gräslök.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!