Sallad med bröd - en variant av den toskanska brödsalladen panzanella

Toscana inspirerar till en liten buffé som nästan lagar sig själv! Detta recept på sallad med bröd en är en variant av den toskanska brödsalladen panzanella.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 lantbröd - skivor
  • 3 msk olivolja - + 2 msk
  • 150 g körsbärstomater - röda och gula
  • 100 g sallad - blandad av rucola, spenat, rödbetsskott och rosésallad
  • 0,5 dl cocktailkapris

Dressing

  • 1 tsk rosmarin - färsk, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta - finhackad
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 dl olivolja - gärna toskansk
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skär brödet i stora tärningar. Hetta upp 2 msk olivolja i en stekpanna och stek brödtärningarna knapriga. Låt kallna.

  2. Blanda alla ingredienser till dressingen.

  3. Halvera tomaterna. Blanda sallad, tomater, brödtärningar och kapris. Häll över dressing strax före servering.

  4. Servera gärna bröd-salladen med zucchinipaj med fontinaost, bruschetta med tomat och basilika och italienska charkuterier.

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!