I annonssamarbete med SöNDAG

00000

En rätt typisk för Korsika.

För 4 portioner

Ingredienser

rosésallad
körsbärstomater
hackad schalottenlök
bladpersilja
tunnskivad coppa, saltad, torkad och rökt fläskkarré
hård fårost
pinjenötter
vitt bröd

Vinägrett:

0,5 dl olivolja
1 msk vinäger
salt och grovmalen svartpeppar
mineralvatten, en skvätt
eventuellt ljus dijonsenap, hackad vitlök och blandad salladskrydda

1/Lägg upp rosésallat, körsbärstomater, lite hackad schalottenlök, bladpersilja och tunnskivad coppa, bitar av fårosten och pinjenötter på tallriken.

2/Blanda 1/2–1 dl olivolja och 1 msk vinäger. Krydda med salt och grovmalen svartpeppar. Späd sist med en liten skvätt mineralvatten och vispa kraftigt.

3/Vinägretten kan smaksättas ytterligare beroende på vad den ska användas till. Använd till exempel ljus dijonsenap, hackad vitlök eller en blandad salladskrydda.

4/Servera med vitt bröd.