Sallad av matvete, rödbetor och fårost

Recept på sallad av matvete, rödbetor och fårost. Toppa med salladsmüsli eller grovt hackade valnötter.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g rödbetor
  • 3 dl matvete
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 5 myntakvistar
  • 10 oreganokvistar
  • 5 kvistar bladpersilja
  • 200 g fårost
  • dressing
  • flingsalt

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka ca 45 min. Spola dem med kallt vatten och dra av skalet. Skär dem i cm-stora bitar.

  2. Koka matvetet i vatten med salt ca 12 min eller enligt förpackningens anvisning.

  3. Hacka örterna. Smula får-osten. Blanda osten med örter, matvete och betor. Smaksätt med dressing och flingsalt.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!