Salata – sallad med pitabröd
Recept på salata (sallad med pitabröd). En saftig sallad som får smak och färg av skurna grönsaker och rostat pitabröd.
Ingredienser
- 1 rödlök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 gurka
- 400 g körsbärstomater - gärna romanticatomater
- 2 spetspaprikor - gröna
- 0,5 dl mynta - hackad
- 1 dl bladpersilja - hackad
- 1 msk citron - pressad
- 3 msk olivolja - + 3 msk
- 1 pitabröd
- 1 tsk sumak
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
Gör så här
-
Skala och finhacka rödlöken. Skala och pressa vitlöken. Skär gurka, tomater och urkärnad paprika i mindre bitar.
-
Blanda örter, citronsaft och 3 msk olja och häll över salladen. Blanda väl. Låt salladen stå i kylen ca 20 min före servering.
-
Skär pitabrödet i små bitar och rosta det i en stekpanna med 3 msk olja. Blanda brödet med salladen precis före servering. Strö över sumaken. Krydda med salt och peppar.
-
Recept Ebru Kelebek