Salata – sallad med pitabröd

Recept på salata (sallad med pitabröd). En saftig sallad som får smak och färg av skurna grönsaker och rostat pitabröd.
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gurka
  • 400 g körsbärstomater - gärna romanticatomater
  • 2 spetspaprikor - gröna
  • 0,5 dl mynta - hackad
  • 1 dl bladpersilja - hackad
  • 1 msk citron - pressad
  • 3 msk olivolja - + 3 msk
  • 1 pitabröd
  • 1 tsk sumak
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och finhacka rödlöken. Skala och pressa vitlöken. Skär gurka, tomater och urkärnad ­paprika i mindre bitar.

  2. Blanda örter, citronsaft och 3 msk olja och häll över salladen. Blanda väl. Låt salladen stå i kylen ca 20 min före servering.

  3. Skär pitabrödet i små bitar och rosta det i en stekpanna med 3 msk olja. Blanda brödet med salladen precis före servering. Strö över sumaken. Krydda med salt och peppar.

  4. Recept Ebru Kelebek

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!