4.64.64.64.64.6

Recept på salata (sallad med pitabröd). En saftig sallad som får smak och färg av skurna grönsaker och rostat pitabröd.

För 10-12 personer på buffé:

Ingredienser

1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 gurka
400 g körbärstomater, gärna romanticatomater
2 spetspaprikor, gröna
0,5 dl mynta, hackad
1 dl bladpersilja, hackad
1 msk citron, pressad
3 msk olivolja, + 3 msk
1 pitabröd
1 tsk sumak
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

45 minuter

Salata (sallad med pitabröd) – gör så här:

  1. Skala och finhacka rödlöken. Skala och pressa vitlöken. Skär gurka, tomater och urkärnad ­paprika i mindre bitar.
  2. Blanda örter, citronsaft och 3 msk olja och häll över salladen. Blanda väl. Låt salladen stå i kylen ca 20 min före servering.
  3. Skär pitabrödet i små bitar och rosta det i en stekpanna med 3 msk olja. Blanda brödet med salladen precis före servering. Strö över sumaken. Krydda med salt och peppar.

Recept Ebru Kelebek