00000

Salamisallad med pecorino är en snabblagad, god liten förrätt. Ta vara på den goda oljan som bildas när man steker salamin och använd till dressingen.

För 4 personer:

Ingredienser

100 g sockerärter
80 g rosésallad
80 g babyspenat
1 dl valnötter
4 fikon, färska
50 g salami
2 msk olivolja
2 msk äppelcidervinäger
1 krm salt
50 g pecorinoost
0,5 tsk flingsalt

10 minuter

Salamisallad med pecorino – gör så här:

  1. Strimla sockerärterna. Riv salladen i bitar. Lägg upp ärter, sallad och spenat på tallrikar. Rosta valnötterna i en torr, het stekpanna. Skär fikonen i klyftor. Stek salamin i olja ca 1 minut. Blanda oljan med vinäger och salt.
  2. Fördela salamin på salladen. Strö på valnötterna och hyvla över osten. Ringla oljan över salladen, strö på flingsalt.
Fler recept med: Fredagsmat