Salamisallad med pecorino

Salamisallad med pecorino är en snabblagad, god liten förrätt. Ta vara på den goda oljan som bildas när man steker salamin och använd till dressingen.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 100 g sockerärter
  • 80 g rosésallad
  • 80 g babyspenat
  • 1 dl valnötter
  • 4 fikon - färska
  • 50 g salami
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 krm salt
  • 50 g pecorino
  • 0,5 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Strimla sockerärterna. Riv salladen i bitar. Lägg upp ärter, sallad och spenat på tallrikar. Rosta valnötterna i en torr, het stekpanna. Skär fikonen i klyftor. Stek salamin i olja ca 1 minut. Blanda oljan med vinäger och salt.

  2. Fördela salamin på salladen. Strö på valnötterna och hyvla över osten. Ringla oljan över salladen, strö på flingsalt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!