Salamirullar med haricots verts och gräslök

Välj gärna en italiensk salami som ofta har lite större skivor så att bönorna får plats. I stället för gräslöksstrån kan man använda tandpetare för att fästa ihop rullarna.

Salamirullar med haricots verts och gräslök

1. Koka haricots verts i saltat vatten 3-4 min. Lägg dem i kallt vatten och låt dem svalna.
2. Skala och finhacka löken och lägg den i en skål. Skala och pressa i vitlöken. Blanda i vinägern och vispa droppvis ner oljan. Smaka av med salt och peppar. Häll vinägretten över bönorna och blanda väl.
3. Lägg ut salamiskivorna plant och fördela 5-6 bönor på varje skiva. Rulla ihop salamin. Knyt ihop med ett gräslöksstrå.

Tips! Variera salamirullarna med olika sorters bönor samt genom att byta ut salamin mot lufttorkad skinka.

Recept från