22222

Välj gärna en italiensk salami som ofta har lite större skivor så att bönorna får plats. I stället för gräslöksstrån kan man använda tandpetare för att fästa ihop rullarna.

För 6 person(er)

Ingredienser

12 skivor salami, valfri
100 g haricots verts
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymald
12 gräslöksstrån

15 minuter

Salamirullar med haricots verts och gräslök – gör så här:

  1. Koka haricots verts i saltat vatten 3-4 min. Lägg dem i kallt vatten och låt dem svalna.
  2. Skala och finhacka löken och lägg den i en skål. Skala och pressa i vitlöken. Blanda i vinägern och vispa droppvis ner oljan. Krydda med salt och peppar. Häll vinägretten över bönorna och blanda väl.
  3. Lägg ut salamiskivorna plant och fördela 5-6 bönor på varje skiva. Rulla ihop salamin. Knyt ihop med ett gräslöksstrå.

Tips! Variera salamirullarna med olika sorters bönor samt genom att byta ut salamin mot lufttorkad skinka.

Fler recept med: Buffémat, Kräftskiva, Smårätter