Salamirullar med haricots verts och gräslök

Välj gärna en italiensk salami som ofta har lite större skivor så att bönorna får plats. I stället för gräslöksstrån kan man använda tandpetare för att fästa ihop rullarna.
Lisa Lemke
Foto: Agneta Thorsén

Ingredienser

  • 12 skivor salami - valfri
  • 100 g haricots verts
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald
  • 12 gräslöksstrån

Gör så här

  1. Koka haricots verts i saltat vatten 3-4 min. Lägg dem i kallt vatten och låt dem svalna.

  2. Skala och finhacka löken och lägg den i en skål. Skala och pressa i vitlöken. Blanda i vinägern och vispa droppvis ner oljan. Krydda med salt och peppar. Häll vinägretten över bönorna och blanda väl.

  3. Lägg ut salamiskivorna plant och fördela 5-6 bönor på varje skiva. Rulla ihop salamin. Knyt ihop med ett gräslöksstrå.

  4. Tips! Variera salamirullarna med olika sorters bönor samt genom att byta ut salamin mot lufttorkad skinka.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!