00000

Gör dubbel sats av dippen och servera till lantchips eller morotsstavar.

För 1 30 chips

Ingredienser

Salamichips med rökt paprikadipp

100 g salami i tunna skivor, t.ex pepparsalami

Dipp

1 liten röd paprika
1 schalottenlök
1 liten vitlöksklyfta
1/2 msk rapsolja
1 tsk anchochilipulver
1/2 dl lätt crème fraiche
1 krm salt

40 min

1. Stek salamiskivorna i het stekpanna ca 1 minut på varje sida så att de blir knapriga. Låt rinna av på hushållspapper.

2. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs paprika, lök och vitlök i olja i en kastrull ca 5 min. Strö över chilipulvret och låt fräsa med ca 1 minut. Låt kallna.

3. Mixa paprika och lök slätt med mixerstav. Rör i crème fraiche och smaka av med salt.