Salami- och fetaostpirog med tomatsallad

Nybakade piroger går snabbt att tillaga av färdig mix. De går också utmärkt att frysas och tina i korgen på väg till picknicken. Ett glas kallt rosévin förhöjer sommarkänslan.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 påse pizza/scones-mix
  • 100 g salami - skivad
  • 300 g fetaost - örtmarinerad, tärnad
  • 1 krm svartpeppar

Tomatsallad

  • 6 tomater - mogna
  • 2 msk örtolja från fetaosten
  • 2 msk balsamvinäger
  • 0,5 tsk gourmetsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl svarta oliver
  • 0,5 basilika - blad från kruka

Gör så här

  1. Piroger: Sätt ugnen på 250°. Blanda samman degen enligt anvisningarna på förpackningen till pizzadeg. Kavla ut till 4 rundlar ca 20 cm i diameter.

  2. Strimla salamin. Låt oljan rinna av från osten och spara den till dressing. Lägg salamistrimlor, fetaost och svartpeppar i en sträng på mitten av degen, från ena sidan till den andra.

  3. Nyp ihop varje degplatta som till en calzonepizza och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min.

  4. Tomatsallad: Skiva tomaterna och lägg dem i en form eller skål. Blanda örtolja och balsamvinäger och droppa det över tomaterna. Strö över salt, svartpeppar, oliver och basilika.

  5. Servera pirogerna ljumma eller kalla till tomatsalladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!