Salami- och fetaostmuffins

4.14.14.14.14.1

Utsökt muffin med fetaost och salami, för den som inte äter kött är det bara att utesluta salamin och ta lite mer fetaost istället.

För 12 st

Ingredienser

4 salladslökar
2 msk olivolja
100 g fetaost
40 g pepparsalami, skivad
250 g cocktailtomater, 1 ask
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ägg
2 dl filmjölk

Salami- och fetaostmuffins – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skiva salladslöken. Fräs den mjuk i 1 msk olivolja. Låt svalna.
  3. Tärna osten, strimla salamiskivorna och halvera tomaterna.
  4. Blanda grahamsmjöl, vetemjöl, bakpulver, salt och salamistrimlor.
  5. Vispa samman ägg, filmjölk och 1 msk olivolja. Rör ner blandningen i mjölet. Tillsätt ost och lök. Fördela smeten i en väl smord muffinsplåt. Tryck ner tomaterna.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 25 min.
Fler recept med: Bakning, Buffémat, Matbröd, Picknick