Utsökt muffin med fetaost och salami, för den som inte äter kött är det bara att utesluta salamin och ta lite mer fetaost istället.

För 12 st

Ingredienser

4 salladslökar
2 msk olivolja
100 g fetaost
40 g pepparsalami skivad
250 g cocktailtomater 1 ask
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ägg
2 dl filmjölk

Salami- och fetaostmuffins – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skiva salladslöken. Fräs den mjuk i 1 msk olivolja. Låt svalna.
  3. Tärna osten, strimla salamiskivorna och halvera tomaterna.
  4. Blanda grahamsmjöl, vetemjöl, bakpulver, salt och salamistrimlor.
  5. Vispa samman ägg, filmjölk och 1 msk olivolja. Rör ner blandningen i mjölet. Tillsätt ost och lök. Fördela smeten i en väl smord muffinsplåt. Tryck ner tomaterna.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 25 min.