Salami- och fetaostmuffins

Utsökt muffin med fetaost och salami, för den som inte äter kött är det bara att utesluta salamin och ta lite mer fetaost istället.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 salladslökar
  • 2 msk olivolja
  • 100 g fetaost
  • 40 g pepparsalami - skivad
  • 250 g cocktailtomater - 1 ask
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 2 dl filmjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Skiva salladslöken. Fräs den mjuk i 1 msk olivolja. Låt svalna.

  3. Tärna osten, strimla salamiskivorna och halvera tomaterna.

  4. Blanda grahamsmjöl, vetemjöl, bakpulver, salt och salamistrimlor.

  5. Vispa samman ägg, filmjölk och 1 msk olivolja. Rör ner blandningen i mjölet. Tillsätt ost och lök. Fördela smeten i en väl smord muffinsplåt. Tryck ner tomaterna.

  6. Grädda mitt i ugnen ca 25 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!