Saftig tårtbotten

Baka egen tårtbotten (även kallat anslag på konditori). Perfekt till sommarens alla tårtkalas och fester. Den här tårtbottnen tar inte speciellt lång tid att färdigställa.
Mitt Kök
Foto: Hanna Wikström

Ingredienser

  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 medelstora ägg
  • 2 dl socker
  • 0,5 msk smör
  • 1,5 msk ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smörj och bröa formen. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en skål.

  3. Vispa ägg och socker så att blandningen blir ljus och pösig. Sockret ska ha löst sig helt.

  4. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda. Häll upp i formen och släta ut till ett jämnt lager. Grädda mitt i ugnen ca 35 min.

  5. Ta ut ur ugnen och låt svalna.

  6. Tips! Använd en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!