00000

Baka egen tårtbotten (även kallat anslag på konditori). Perfekt till sommarens alla tårtkalas och fester. Den här tårtbottnen tar inte speciellt lång tid att färdigställa.

För 10 bitar

Ingredienser

1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
4 st medelstora ägg
2 dl socker
0,5 msk smör
1,5 msk ströbröd

50 minuter

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa formen. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en skål.
  3. Vispa ägg och socker så att blandningen blir ljus och pösig. Sockret ska ha löst sig helt.
  4. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda. Häll upp i formen och släta ut till ett jämnt lager. Grädda mitt i ugnen ca 35 min.
  5. Ta ut ur ugnen och låt svalna.

Tips! Använd en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.