00000

Slaka gärna fänkålen innan den vänds ner i salladen genom att blanda finstrimlad fänkål med lite salt och krama ur vätskan.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 dl quinoa gärna röd

Sallad

2 avokador
1 rödlök
12 körsbärstomater
1 fänkål liten
50 g sockerärter
1 gurka bit
0,5 basilika kruka
400 g lax varmrökt
12 oliver svarta
1 krm svartpeppar nymald

Dressing

1 msk dijonsenap
3 msk honung flytande
0,75 dl citron pressad saft
2 dl apelsiner pressad saft
3 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm citronpeppar

1. Tillaga quinoan enligt förpackningens anvisning.
2. Dela och kärna ur avokadorna. Gröp ur och skär fruktköttet i bitar. Skala och strimla löken. Halvera tomaterna. Ansa och finstrimla fänkål och sockerärter. Strimla gurkan.
3. Blanda senap, honung, citron- och apelsinsaft i en skål. Tillsätt oljan droppvis under vispning. Smaka av med salt och peppar.
4. Blanda ner hälften av dressingen i de strimlade grön-
sakerna, spara resten till servering. Vänd ner avokado, lök, tomater och repade basilikablad. Ta bort skinnet från laxen och dela den i mindre bitar. Blanda laxen med grönsakerna. Tillsätt oliver.
5. Fördela quinoan i tallrikar. Lägg på salladen. Peppra. Servera med dressing vid sidan av.