1. Tillaga quinoan enligt förpackningens anvisning.
2. Dela och kärna ur avokadorna. Gröp ur och skär fruktköttet i bitar. Skala och strimla löken. Halvera tomaterna. Ansa och finstrimla fänkål och sockerärter. Strimla gurkan.
3. Blanda senap, honung, citron- och apelsinsaft i en skål. Tillsätt oljan droppvis under vispning. Smaka av med salt och peppar.
4. Blanda ner hälften av dressingen i de strimlade grön-
sakerna, spara resten till servering. Vänd ner avokado, lök, tomater och repade basilikablad. Ta bort skinnet från laxen och dela den i mindre bitar. Blanda laxen med grönsakerna. Tillsätt oliver.
5. Fördela quinoan i tallrikar. Lägg på salladen. Peppra. Servera med dressing vid sidan av.
Saftig quinoasallad med grönsaker och lax
Slaka gärna fänkålen innan den vänds ner i salladen genom att blanda finstrimlad fänkål med lite salt och krama ur vätskan.
För 4 person(er)
Ingredienser
2 dl | quinoa, gärna röd |
Sallad
2 | avokador |
1 | rödlök |
12 | körsbärstomater |
1 | fänkål, liten |
50 g | sockerärter |
1 | gurka, bit |
0,5 | basilika, kruka |
400 g | lax, varmrökt |
12 | oliver, svarta |
1 krm | svartpeppar, nymald |
Dressing
1 msk | dijonsenap |
3 msk | honung, flytande |
0,75 dl | citron, pressad saft |
2 dl | apelsiner, pressad saft |
3 msk | olivolja |
1 tsk | salt |
1 krm | citronpeppar |
Fler recept med:
Barn och familj, Fisk, Grönsaker, Huvudrätter - varmrätter, Näringsberäknat, Ris och gryn, Sallader, Smalt, Vegetariskt