Saftig kardemummakaka är den bästa kakan till kaffefikat! Använd hela kardemummakärnor som du mortlar själv, för bäst smak.
För 10-12 bitar:
Ingredienser
1 msk
kardemummakärnor
175 g
smör, rumsvarmt
2 dl
strösocker
1 dl
kvarg, eller filmjölk
3
ägg
4,5 dl
vetemjöl, (270 g)
1,5 tsk
bakpulver
Garnering:
1 msk
sötmandel, hackad
1 msk
pärlsocker
15 minuter + 40 minuter i ugn
Saftig kardemummakaka – gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Stöt kardemumman i mortel. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa i kvarg och ägg, ett i taget. Sikta i mjöl och bakpulver och tillsätt kardemumma. Vänd till en jämn smet.
Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Strö över mandel och pärlsocker.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen 35–40 min. Känn med en provsticka så att den är klar. Låt kakan stå kvar i formen ca 10 min innan den stjälps upp och får kallna på galler.
Älskar du också att baka? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till
dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.