Saftig äppelkaka
Ingredienser
- 3 äpplen
- 0.5 dl citron - pressad
- 3 dl vetemjöl - (180 g)
- 1 tsk bakpulver
- 100 g smör - rumsvarmt
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 ägg
- 0.5 dl turkisk yoghurt
Garnering
- 1 msk florsocker
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200°. Skala , kärna ur och skiva äpplena. Blanda dem med citronsaften.
-
Blanda mjöl och bakpulver. Vispa smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör i yoghurt och mjölblandningen. Klicka ut smeten i en smord form med hål i mitten, ca 1 1/2 liter.
-
Lägg äppelskivorna i formen, grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Känn med sticka och låt svalna. Lossa kakan, lägg upp på fat. Pudra över florsocker.
-
Tips! Variera smaksättningen med kanel eller kardemumma istället för vaniljsocker.