Saffranstryffel med torkade tranbär och kokos

Gyllengula saffranstryfflar med kokos och syrligt sting av tranbär. Förbered gärna dagen före.
Mattias Larsson

Ingredienser

  • 300 g choklad - vit
  • 1 msk smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 pkt saffran - (1/2 g)
  • 75 g tranbär - torkade
  • 1 dl kokosflingor

Gör så här

  1. Mixa choklad och smör i en matberedare till en grynig röra. Koka upp grädden med saffranet och häll ner i matberedaren. Mixa till en slät kräm.

  2. Häll tryffelsmeten i en skål och blanda ner tranbären. Låt stå i kylen ca 2 timmar, tills smeten stelnat.

  3. Forma smeten till små, runda tryfflar och rulla dem i kokos. Låt stå i kylen fram till servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!