20 minuter + 1 timme i ugn
Saffransskorpor med choklad och lavendel – gör så här:
- Sätt ugnen på 175° varmluft. Grovhacka mandeln. Vispa ägg, socker och saffran vitt och pösigt.
- Blanda 8 1/2 dl mjöl, mandel, vaniljsocker, bakpulver, bikarbonat och salt och rör ner i äggsmeten. Blanda chokladen med 1 msk mjöl och vänd ner i smeten.
- Rulla degen till stänger, ca 2 1/2 cm i tjocklek och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla stängerna med uppvispat ägg och strö över lavendel. Tryck till dem något.
- Grädda mitt i ugnen 20-25 min. Ta ut och låt svalna något.
- Sänk ugnsvärmen till 100°. Skär längderna i sneda skorpor, ca 2 cm tjocka medan de fortfarande är varma. Lägg tillbaka skorporna på plåten, sära lite på dem och låt torka mitt i ugnen, 40 min–1 timme.