Saffranssill med apelsin och chili
Recept på saffranssill med apelsin och chili. Saffran och apelsin ger fin färg och smak till sillen.
Ingredienser
- 1 förp 5-minuterssill - (420 g)
- 0,5 pkt saffran - (à 1/2 g)
- 1 apelsin
- 2 schalottenlökar
- 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
Gör så här
-
Låt sillen rinna av men spara lagen. Stöt saffranet i en mortel och blanda med lagen. Skär sillen i bitar.
-
Skölj apelsinen i ljummet vatten. Strimla skalet med ett zestjärn. Halvera och pressa ut saften. Blanda apelsinskal och -saft med sillagen.
-
Skala och skiva löken. Kärna ur och strimla chilin. Varva sill, lök och chili i en burk. Häll över lagen och låt sillen stå kallt till servering.