Saffranssill med apelsin och chili

Recept på saffranssill med apelsin och chili. Saffran och apelsin ger fin färg och smak till sillen.
Recept på saffranssill med apelsin och chili.
Recept på saffranssill med apelsin och chili. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 förp 5-minuterssill - (420 g)
  • 0,5 pkt saffran - (à 1/2 g)
  • 1 apelsin
  • 2 schalottenlökar
  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av men spara lagen. Stöt saffranet i en mortel och blanda med lagen. Skär sillen i bitar.

  2. Skölj apelsinen i ljummet vatten. Strimla skalet med ett zestjärn. Halvera och pressa ut saften. Blanda apelsinskal och -saft med sillagen.

  3. Skala och skiva löken. Kärna ur och strimla chilin. Varva sill, lök och chili i en burk. Häll över lagen och låt sillen stå kallt till servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!