00000

Saffranssåsen kan blandas med den kokta pastan eller ringlas över
vid servering. Såsen går utmärkt att tillaga dagen innan den serveras.
Bjud gärna ett gott bröd till.

För 6 person(er)

Ingredienser

140 g bacon
4 kycklingfiléer
0,5 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
2 vitlöksklyftor
250 g körsbärstomater
290 g kronärtskockor inlagda, små
80 g babyspenat 2 påsar

Saffranssås

2 schalottenlökar
1 tsk olivolja
0,5 g saffran
4 msk kycklingfond koncentrerad
2 dl vatten
4 dl torrt vitt vin
2 dl mellangrädde
1 msk timjan färsk, hackad
1,5 msk Maizena majsstärkelse
1 krm svartpeppar nymald

Servering

pasta, hyvlad parmesan

1. Sås: Skala och finhacka löken. Stek löken i olivolja ca 2 min. Tillsätt finstött saffran, kycklingfond, vatten och vin. Låt koka utan lock tills hälften återstår.
2. Sila såsen och tillsätt grädde och timjan. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt koka upp. Smaka av med peppar.
3. Kyckling: Skär bacon i mindre bitar och stek det knaprigt i stekpannan. Ta upp det och låt rinna av på hushållspapper och gör ren pannan. Skär kycklingen i ca 2 cm stora bitar. Stek dem i olivolja runt om 3-5 min. Strö på salt och peppar.
4. Skala och skiva vitlöken. Halvera tomater och kronärtskockor. Rör försiktigt ner dem i kycklingen. Stek alltsammans i ca 2 min. Vänd ner bacon och spenat strax före servering.
5. Servera till nykokt pasta med såsen och hyvlad parmesanost.

Fler recept med: Kyckling och fågel, Övrigt