00000

Recept på saffransrutor med kanelfras och apelsinrasp, riktiga godbitar!

För 16-20 rutor:

Ingredienser

200 g smör, rumsvarmt
2,25 dl strösocker
2 ägg
0,5 g saffran, (1 påse)
3 dl filmjölk
4,5 dl vetemjöl, (270 g)
1 msk bakpulver

Kanelfras:

200 g smör, rumsvarmt
3 dl vetemjöl, (180 g)
1 dl strösocker
2 msk kanel, mald

Garnering:

1 apelsin, rivet skal

15 minuter + 35 minuter i ugn

Saffransrutor med kanelfras och apelsinrasp – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180°. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen och vispa ytterligare 2-3 min.
  2. Rör ut saffranet i filmjölken och blanda ner i smeten. Vänd ner mjöl och bakpulver  i smeten och rör om.
  3. Smörj och bröa en långpanna, ca 20 x 30 cm. Häll i smeten och grädda kakan mitt i ugnen ca 25 min.
  4. Kanelfras: Rör ihop smör, mjöl, socker och kanel till ett smul och strö det över kakan. Grädda kakan ytterligare 10–15 min. Låt den kallna i formen.
  5. Strö rivet apelsinskal över kakan och skär den  i rutor med en vass kniv.

Recept Linda Andersson Hembakat

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar