Saffransrisotto

Recept på saffransrisotto. Risotto har sitt ursprung i Italien, men den här är smaksatt med saffran och passar perfekt till vår svenska jul med skinka, köttbullar och revbensspjäll.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl avorioris
  • 1 dl vitt vin - torrt
  • 0,5 g saffran - 1 paket
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 8 dl vatten
  • 2 dl parmesan - riven färsk
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken och fräs den mjuk i olivolja.

  2. Tillsätt riset och rör om och låt det fräsa ett par minuter.

  3. Blanda vin och saffran. Häll på det och låt koka in.

  4. Tillsätt buljongen lite i taget. Rör hela tiden.

  5. Låt risotton koka på medelvärme ca 20 minuter under ständig omrörning. Risotton ska var krämig och får inte bli för torr.Tillsätt i så fall mer buljong.

  6. Tillsätt parmesan och servera genast. Den är godast nygjord men man kan värma den försiktigt i mikrovågsugn.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!