30 minuter + 40 minuter i ugn
Saffransris med rostad butternut, råhyvlad blomkål och hasselnötter — gör så här:
- Sätt ugnen på 225°. Halvera pumpan och ta bort kärnorna. Skär köttet i grova bitar.
- Lägg pumpan på en plåt. Ringla över 3 msk olja och krydda med 1 tsk salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 40 min, tills pumpan har fin färg och är mjuk.
- Skölj riset. Skala och finhacka löken.
- Fräs löken i 2 msk olja tills den blir blank. Tillsätt ris, saffran och 1 tsk salt och rör runt. Tillsätt vattnet och koka upp. Sjud under lock tills allt vatten har kokat in.
- Hyvla blomkålen. Lägg upp riset på ett fat. Lägg på pumpa och blomkål. Strö över tranbär och hasselnötter. Ringla över vinägern och servera.