Saffranspinnar

Testa att baka ut saffransbrödet till långa pinnar och bjud dem på glöggkalaset.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 50 g jäst - för söta degar
  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 250 g kesella - lätt
  • 1 g saffran - 2 påsar
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 17 dl vetemjöl

Fyllning

  • 50 g smör - rumsvarmt
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 tsk kanel - mald

Gör så här

  1. Finfördela jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull.

  2. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, ca 37°. Häll degspadet över jästen. Rör om så att den löser sig.

  3. Tillsätt kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig.

  4. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.

  5. Stjälp upp degen på en mjölad bänk. Platta ut degen med händerna till ca 40x35 cm.

  6. Bred ut 50 g smör och strö över socker och kanel. Vik degen dubbel på mitten. Skär degen i 30 smala remsor. Vrid dem några varv och lägg på bakplåtspapper på plåtar.

  7. Grädda i övre delen av ugnen ca 8 minuter. Låt dem kallna på galler.

Jul

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!