Saffranspinnar

Testa att baka ut saffransbrödet till långa pinnar och bjud dem på
glöggkalaset.

Saffranspinnar – gör så här:

  1. Finfördela jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull.
  2. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, ca 37°. Häll degspadet
    över jästen. Rör om så att den löser sig.
  3. Tillsätt kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet.
    Arbeta degen tills den blir blank och smidig.
  4. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.
  5. Stjälp upp degen på en mjölad bänk. Platta ut degen med händerna
    till ca 40×35 cm.
  6. Bred ut 50 g smör och strö över socker och kanel. Vik degen
    dubbel på mitten. Skär degen i 30 smala remsor. Vrid dem några
    varv och lägg på bakplåtspapper på plåtar.
  7. Grädda i övre delen av ugnen ca 8 minuter. Låt dem kallna på
    galler.

Recept från