30 minuter + 2 1/4 timme i ugn
Saffranspavlova – gör så här:
- Sätt ugnen på 150°. Mortla saffranet med 1 tsk av sockret. Vispa äggvitorna på medelfart tills det skummar. Häll försiktigt i socker och saffran, lite i taget,
under vispning. Tillsätt ättikan. Vispa till en fast och glansig marängsmet på högsta fart på slutet. Vänd ner majsstärkelsen. - Fyll en spritspåse med önskad tyll med marängsmeten och spritsa små korgar, ca 6 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Lämna mellanrum mellan korgarna, de sväller när de gräddas.
- Grädda längst ner i ugnen ca 15 min. Stäng av värmen och och låt stå i eftervärmen 2–3 timmar. Öppna inte ugnsluckan under tiden, då försvinner värmen.
- Kräm: Vispa grädde, färskost, punsch och florsocker till en fluffig kräm. Fyll marängerna med krämen. Toppa med hjortronsylt och pistaschnötter.